divendres, 22 d’octubre del 2010

Commemoració dels 10 anys de la cuina del bolet



El 8 d’octubre, es van atorgar al teatre Municipal de Berga, els primers Bolets d’Or, premis per reconèixer a aquelles persones o entitats que treballen el bolet en les seves diverses vessants.

Per agraïr a les diferents persones i entitats que han col•laborat en la tasca de difusió i promoció de la cuina bolet berguedana, Hostaleria i Turisme del Berguedà ha creat el Bolet d’Or, un guardó estrictament honorífic que consisteix en una reproducció del logo de la cuina del bolet amb la llegenda gravada “Fungus inter montes et gentes coniunctio” que significa “El bolet, vincle d’unió entre les muntanyes i el poble”, dissenyat per l’artista berguedà Salvador Vinyes.

Els cinc guardonats d’aquesta primera edició han estat el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet i Biosca en la seva condició de responsable de turisme de Catalunya, el cuiner Miquel Márquez per la seva inestimable i il•lusionada aportació a la Cuina del Bolet i la seva defensa aferrissada d’aquest producte autòcton, a la Penya boletaire de Berga, en la seva condició de degana com a pioners del concurs de boletaires, al Museu d’Art del Bolet de Catalunya a Montmajor, com a fedatari artístic de la riquesa micològica de la comarca del Berguedà en una exposició suggerent i suggestiva, obra de l’artista Josefina Vilajosana, que possibilita un major coneixement i una millor difusió del bolet i per últim, el programa televisiu Caçadors de Bolets, per haver possibilitat el coneixement i la valoració dels bolets a través dels seus protagonistes naturals i en l’escenari propi.

L’acte va comptar amb la participació de Mn. Climent Forner, Creu de Sant Jordi i medalla d’Or de la ciutat de Berga que va recitar alguns fragments del recull de “bolets en el meu bosc poètic” i de la soprano Araceli Esquerra , acompanyada al teclat pel pianista Xavier Guitó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada