divendres, 23 d’abril del 2010

Èxit de participació en la presentació de vins de la DO Pla de Bages


Uns setanta professionals del món de la restauració, l’hostaleria, sommillers i botigues especialitzades, varen passar per la “Jornada de presentació i workshop” dels nous vins de la DO Pla de Bages a la comarca del Berguedà, que va tenir lloc el passat 20 d’abril a l’hotel Ciutat de Berga.

La benvinguda als assistents va anar a càrrec de Valentí Roqueta, president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages. Roqueta, va valorar positivament el fet que les dues comarques veïnes es donessin la mà, gastronòmicament parlant.

Toni Massanés, director de la Fundació Alícia i crític gastronòmic, va recomanar als professionals que incorporin a primera línia de la carta de vins el vins de la DO Pla de Bages, per tradició, per proximitat i sens dubte per qualitat.

La part més tècnica va anar a càrrec de Jaume Pont, sommelier i coordinador del comitè de tast de la DO Pla de Bages, que va fer una petita pinzellada en la personalitat dels vins i de les seves àmplies varietats.

Per acabar, els assistents van poder fer un tast dels vins dels 11 cellers que representen la DO Pla de Bages. Els cellers presentaven els productes i les novetats d’aquest any 2010. La degustació es va ser acompanyada d’un tast de plats típics del Berguedà, com croquetes de ceps, xarrup de patates enmascarades i cansalada, truita de bolets de primavera, mini torradetes amb escalivada i formatge de cabra , entre d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada