divendres, 13 de novembre del 2009

Valoració 1a jornada Claudecanvi


Ahir es va celebrar la 1a jornada del projecte “El turisme com a Claudecanvi” . El que es pretenia amb aquesta jornada era obrir un espai de reflexió sobre temes tant importants com: el paper del turisme a la comarca, els valors del nostra territori o quines pautes es poden seguir a l’hora de treballar en equip i poder vendre El Berguedà a nivell turístic.
Es tractava també de trobar un fil conductor que ens portés a passar a l’acció, a saber unir-nos i treballar per un sol objectiu.
Donat que els assistents vam gaudir de les intervencions dels ponents, totes molt diferents i molt interessants, que es va participar obertament en el debat, i m’atreveixo a dir que, sobretot es va acabar la tarda amb la sensació de que aquest projecte té continuïtat, que hi ha gent amb moltes ganes de treballar, de créixer, de fer projectes comuns, de fer pactes entre institucions polítiques i privades, podem dir que va ser un èxit i que és el començament de la “Claudecanvi” del turisme al Berguedà.

Judith Serra

3 comentaris:

  1. Hola gent del Bergada!
    He llegit aquest article a la Vanguardia on parla de la novel•la “Olor de colonia”.
    http://www.lavanguardia.es/economia/noticias/20091024/53809945879/olor-de-colonia-roquetes-rusia-lear-barcelona-seat-vladimir-putin-viladecavalls-llobregat-baix-ebre-.html

    Sembla evident que la historia que és relata a la novel•la és similar a la que s’ha viscut a altres països. Això obra les portes a crear rutes internacionals. Algú te que liderar aquestes rutes i el Bergada ho podria fer!!!
    Jordi Oller
    Ps: El gremling no se que deia però l’acabo de tancar a l’armari!!!!

    ResponElimina
  2. Tots formem part del turisme. De quina manera? Doncs la resposta la tenim fent-nos preguntes com: On vaig a treballar cada dia? Al forn de pa, a la carnisseria, al taxi, als Mossos, a l’ hospital, a la benzinera, a l’ajuntament, al bar... En algun moment del dia pot entrar un visitant al meu establiment? Em pot demanar alguna cosa mentrestant passejo? Em visiten amics de tant en tant? Conec alguna família que visqui d’aquest sector? Segur que si! Per això tots tenim un fragment el turisme a les nostres mans.

    Nosaltres mateixos som turistes dins del nostra territori i quan viatgem en som ambaixadors.

    El turisme és com un puzle format per petites peces, cada un de nosaltres, a nivell individual, d’empresa, d’associació o d’entitat política, som una d’aquestes peces que unides formen el mapa turístic de la nostra comarca, és per això que la nostra opinió, la nostra tasca diària, les nostres accions i la nostra actitud són tant importants. No cal que siguem grans tècnics, ni que ens dediquem exclusivament al sector per veure que hi ha molt a millorar, massa fronts oberts i també cal dir que, ganes de fer les coses ben fetes.

    Som conscients dels beneficis que ens pot portar el turisme? És la nostra responsabilitat fer-ho possible reflectint-t’ho en àmbits, d’entrada tant diferents, com en el comerç, la formació, les infraestructures o la cultura i en totes les coses que tenen a veure amb les persones i en el servei a les persones.

    El turisme que rebem és un reflex del que tenim, del que oferim i del que som.
    Judith Serra

    ResponElimina
  3. El Berguedà es una comarca i cal potenciar-la com a tal, no fragmentada en els diferents noms que reben els molts ens i consorcis existents a la comarca. Ningú diu que els corresponents tècnics de cada consorci no facin be la seva feina, fins hi tot ens consta que estan en contacte entre ells, però segur que mai n’estaran tant com si estesin treballant dins d’un projecte o organització única liderada per una única persona amb els objectius clars de cap a on cal anar.

    No pot ser que ens calguin 2 mapes per explicar als nostres visitants com anar de Gironella a Cercs. La majoria d’informació comarcal es troba ubicada en mapes diferents, un de l’Alt Berguedà i un altre del Baix Berguedà o Parc Fluvial.

    Ens cal un mapa únic de la comarca on estiguin identificats tots els recursos existents o almenys com arribar-hi. No pot ser que a nivell particular (cada establiment) tinguem que editar uns mapes diferents als públics per poder explicar als nostres visitants com moure’s per la comarca.

    Esta clar que es un tema polític i que son ells qui la’n se solucionar, el problema real es que no afecta als politics sinó que ens afecta als particulars que tenim que viure dels fruits del turisme. Tal com he dit no ho podem solucionar nosaltres, l’únic que podem fer es pressionar a qui pot fer canvis per que els faci.

    Com en tot en l’àmbit polític sembla que les coses son lògiques i que no hi ha cap problema per fer-les però sempre existeix un rera fons, que nomes afecta als diferents interessos politics, que no deixa que les coses avancin.

    Esta clar que no soc polític que no entenc res de política, de manera que no seré jo qui els hi expliqui als politics que han de fer però el que si que faré perquè crec que es el nostre dret i si no l’utilitzéssim ens ho podrien retreure, es demanar als nostres representants politics que facin les gestions que calguin per donar-nos allò que la societat civil necessita, en aquest cas una comarca unida i que lluiti en un front comú.

    ResponElimina