divendres, 12 de març del 2010


Les associacions d’ Agroturisme del Berguedà, Càmpings del Berguedà, Ubic, Aceb i Hostaleria i Turisme del Berguedà, totes relacionades amb el sector econòmic del Turisme, hem celebrat reunions de treball on han sorgit algunes conclusions i sobretot preocupacions, que per responsabilitat i afany constructiu creiem adient fer públiques.

La nostra comarca pateix els efectes de la delicada situació econòmica de context general, el que evidencia les febleses en la gestió dels ens públics del sector turístic i que des d’aquí volem denunciar. Actualment ens trobem davant d’una gestió obsoleta i poc competitiva degut a la manca d’estratègia, una gestió poc eficient degut a que l’organització està integrada per diferents lideratges i administracions que porta a actituds partidistes i poc respectuoses vers l’interès col•lectiu, una gestió que tot sovint ocasiona un malbaratament de recursos. Tota aquesta situació ens augura un futur poc esperançador i amb escasses possibilitats d’avançar.


Per aquest motiu, reclamem més que mai, un lideratge resolutiu i transparent per crear un sol ens de gestió tècnica i professional. Un ens despolititzat i amb estructura permanent, deslligat de convocatòries i interessos electorals, amb les úniques finalitats de treballar pel nostre territori, optimitzar recursos i ser totalment eficaç.

En cap cas volem ser aliens a aquest procés, del que en comprenem les dificultats i pel que reclamem la prioritat que es mereix, atès que és fonamental pel futur del Berguedà.

En aquest moment el sector del turisme necessita un treball rigorós, just i transparent en benefici de la nostra comarca, necessita una gestió on les empreses i associacions del sector tinguin la major part del pes específic de l’ens gestor, en cas contrari no veiem que el sector pugui tirar endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada